Ατομική Ψυχοθεραπεία

slide atomiki3

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ ενός εκπαιδευμένου Ψυχολόγου και ενός πελάτη.
Η ψυχοθεραπεία έχει ως στόχο να θωρακίσει και να αυξήσει την αίσθηση του ατόμου, ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να του συμβούν στο πέρας της ζωής του.

Οι ψυχοθεραπευτές χρησιμοποιούν μια σειρά από τεχνικές που βασίζονται στο διάλογο, την επικοινωνία και στον τρόπο συμπεριφοράς που πρέπει να έχει κανείς, για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας του, καθώς και για τη βελτίωση της σχέσεις του μέσα σε μια ομάδα (όπως π.χ. οικογένεια, εργασία).

Ψυχοθεραπεία λοιπόν είναι μια διαδικασία κατ’ αρχάς υποστηρικτική, η οποία στη συνέχεια μπορεί να γίνει διερευνητική.

Ένας άνθρωπος συνήθως ζητά ψυχοθεραπευτική βοήθεια όταν δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, όταν νιώθει ότι υποφέρει ή όταν παρουσιάζει κάποιο σύμπτωμα. Θα λέγαμε ότι βρίσκεται σε μια περίοδο της ζωής του κατά την οποία νιώθει ότι οι τρόποι με τους οποίους αντιμετώπιζε ως τώρα τις δυσκολίες φαίνονται ανεπαρκείς.  Από την άλλη, μπορεί κανείς να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία με μόνο αίτημα την αυτογνωσία.

Η ατομική ψυχοθεραπεία απαιτεί εβδομαδιαίες συνεδρίες της μίας ώρας.

Η διάρκειά της είναι ανάλογη με το αίτημα του συγκεκριμένου ατόμου.
Υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια και σεβασμός στο θεραπευτικό απόρρητο.

Ο σωστός ψυχολόγος - θεραπευτής μπορεί να κάνει τη διαφορά σε θέματα της σύγχρονης εποχής, όπως: 

σχέσεις,   γάμος,   διαζύγιο,   στρες,   αγχώδεις διαταραχές,   πανικός,   κατάθλιψη,   απώλεια,   μελαγχολία,   φοβίες,   διατροφολογικές διαταραχές,   εθισμός, ψυχαναγκασμός,   θέματα αυτοπεποίθησης,   υπαρξιακές αναζητήσεις,   για ενήλικες,   παιδιά και οικογένεια.

 


tsentseris
Ας μιλήσουμε στις Οn line συνεδρίες για ότι σας απασχολεί σχετικά με το παιδί με Δυσλεξία/μαθησιακές δυσκολίες.
Ας μιλήσουμε στις Οn line συνεδρίες για ότι σας απασχολεί σχετικά με έσας, ή την οικογένεια σας.

see more...