Συμβουλευτική Γονέων και Οικογένειας

slide family

Συνήθως και τα δύο μέλη του ζευγαριού (κάποιες φορές μόνο το ένα μέλος ) απευθύνονται στον ειδικό λόγω των δυσκολιών τους να διαχειριστούν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το παιδί / τα παιδιά τους.

Συνήθως πραγματοποιούνται κάποιες πρώτες συναντήσεις μεταξύ των γονιών και του ψυχολόγου, όπου οι γονείς αναφέρουν τις κυριότερες ανησυχίες τους σε σχέση με το παιδί τους. Ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία του παιδιού, καθώς επίσης και συναρτήσει άλλων παραγόντων, πραγματοποιούνται συναντήσεις με το παιδί μόνο του, συνεδρίες όπου μετέχει όλη η οικογένεια, ή το παιδί με τον ένα γονιό μόνο.

Στη συμβουλευτική γονέων καθώς και στην οικογενειακή θεραπεία, ο ψυχολόγος λαμβάνει μεθοδικά ένα πλήρες ιστορικό της οικογένειας και της φύσης των θεμάτων που την απασχολούν.
Στη πορεία καθορίζεται το αν θα δουλέψουν μόνο οι γονείς ή περιοδικά θα συμμετέχει και το παιδί, ή αν χρειάζεται να δουλέψει όλη η οικογένεια μαζί. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιο μέλος της οικογένειας να χρειάζεται ατομική ψυχοθεραπεία και σε τέτοια περίπτωση μπορεί να συνεχίσει μόνο ο ένας γονιός, ή το παιδί μόνο.

Πιθανώς το παιδί να παραπεμφθεί σε κάποιο άλλο ειδικό / κέντρο, που να εστιάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες του.


Όλα εξαρτώνται από τις ιδιαίτερες ανάγκες της οικογένειας και πάντα τηρείται μία ξεκάθαρη κατεύθυνση με συγκεκριμένους στόχους και αιτήματα τα οποία θεραπευόμενοι και ψυχολόγος συμφωνούν από κοινού.

Ο σωστός ψυχολόγος - θεραπευτής μπορεί να κάνει τη διαφορά σε θέματα της σύγχρονης εποχής, όπως: 

σχέσεις,   γάμος,   διαζύγιο,   στρες,   αγχώδεις διαταραχές,   πανικός,   κατάθλιψη,   απώλεια,   μελαγχολία,   φοβίες,   διατροφολογικές διαταραχές,   εθισμός, ψυχαναγκασμός,   θέματα αυτοπεποίθησης,   υπαρξιακές αναζητήσεις,   για ενήλικες,   παιδιά και οικογένεια.

 


tsentseris
Ας μιλήσουμε στις Οn line συνεδρίες για ότι σας απασχολεί σχετικά με το παιδί με Δυσλεξία/μαθησιακές δυσκολίες.
Ας μιλήσουμε στις Οn line συνεδρίες για ότι σας απασχολεί σχετικά με έσας, ή την οικογένεια σας.

see more...