Θεραπεία ζεύγους

slide couple

Η θεραπεία ζεύγους είναι η συνειδητή προσπάθεια δύο συντρόφων να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για να κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν, καθώς οι δύο ξεχωριστοί κόσμοι τους συναντιούνται.
Είναι εστιασμένη γύρω από ένα συγκεκριμένο αίτημα του ζευγαριού.

Το ζευγάρι, αρχικά δίνει πληροφορίες για το γενικό πλαίσιο της σχέσης τους ( γενικές συνθήκες, ιδιαιτερότητες συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, ιστορία σχέσης), στην συνέχεια μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες καθοδηγείται ώστε να εστιάσει σε συγκεκριμένο τομέα της σχέσης στον οποίο θέλει να επιφέρει βελτιώσεις / αλλαγές, ή να πάρει αποφάσεις και γύρω από αυτό δομούνται οι θεραπευτικές παρεμβάσεις. 

Δίνεται έμφαση στην αναγνώριση και αξιοποίηση των θετικών στοιχείων της σχέσης, καθώς και στην βελτίωση της επικοινωνίας ( διευκόλυνση ελεύθερης έκφρασης συναισθημάτων, εκπαίδευση στην ενεργητική ακρόαση, στην σαφή έκφραση και γενικά σε επικοινωνιακές δεξιότητες ).

Ο σωστός ψυχολόγος - θεραπευτής μπορεί να κάνει τη διαφορά σε θέματα της σύγχρονης εποχής, όπως: 

σχέσεις,   γάμος,   διαζύγιο,   στρες,   αγχώδεις διαταραχές,   πανικός,   κατάθλιψη,   απώλεια,   μελαγχολία,   φοβίες,   διατροφολογικές διαταραχές,   εθισμός, ψυχαναγκασμός,   θέματα αυτοπεποίθησης,   υπαρξιακές αναζητήσεις,   για ενήλικες,   παιδιά και οικογένεια.

 


tsentseris
Ας μιλήσουμε στις Οn line συνεδρίες για ότι σας απασχολεί σχετικά με το παιδί με Δυσλεξία/μαθησιακές δυσκολίες.
Ας μιλήσουμε στις Οn line συνεδρίες για ότι σας απασχολεί σχετικά με έσας, ή την οικογένεια σας.

see more...